Ksenija Vukorep

Kao mlada djevojka,počinje svoju uspješnu,kazališnu karijeru,u Amaterskom pozorištu Kula,gdje je i ostvarila,do sada,svoje najveće rezultate.

Odigrala je devet vrhunskih predstava, a onda nakon kraćega pauziranja, nastavila u Gradskom kazalištu Županja. Tu je u predstavi "Tamo gdje tuga spava", maestralno odigrala glavni lik, 'Jelicu', bila je u završnici Hrvatskog nacionalnog takmičenja, 54. FHKA, a onda se odlučila, zbog osobnih razloga, napustiti GAK i preći u novo kazalište, Talija Županja. U kazalištu Talija, nastavlja igrati u predstavama "Tamo gdje tuga spava" i "Ja sam pacijent 2", u pripremi je za novu dramu "Anela Romkinja".

Do sada je igrala u 12 predstava, ostvarila izuzetne rezultate i pozitivno mišljenje struke.

Najdraža joj je nagrada ZLATNA MASKA, na FESTIVALU FESTIVALA u Trebinju, koju dobija za ulogu Sultane u predstavi "Zla žena". kulanest.jpg

iz medija: 'tekst sa slike'

Amatersko pozorište Kula, sa predstavom „Zla žena“ Jovana Sterije Popovića, a u režiji Dragana Ostojića – pobjednik je 54. Festivala festivala, koji je sinoć zavšen u našem gradu. Pored zlatne maske za najbolju predstavu u cjelini, koju je dodijelio stručni žiri festivala, ostvarenje ansamba iz Kule najbolje je bilo i po mišljenju žirija publike. Trebinje, Ksenija Vukorep, glumica kuljanskog ansambla osvojila je zlatnu masku za najbolju glumicu Festivala, a glumci ovog ansambla nagrađeni su zlatnim maskama i za najbolju mušku epizodu, koju je ponio Kamenko Bertić, te najbolju epizodnu žensku ulogu, koja je pripala Vanji Božović, ali i za najbolji kostim – čiji je autor reditelj ostvarenja iz Kule Dragan Ostojić.