iz medija

Undefined

Završen 1.KaFe Gunja

Festival je održan u dva dijela od po tri dana u dva vikenda

Prvi međunarodni kazališni festival – sjećanje na poplavu u Gunji, i 33. smotra kazališnih amatera Slavonije i Baranje, završen je na simpatičan način kada su svi glumci i organizatori jednoglasno na pozornici prozborili “Prvi festival je završen, dođimo na drugi u svibnju 2016.”.

Bez obzira na hladno i maglovito vrijeme amaterska kazališta i glumci doputovali su, jer ih je publika čekala u zagrijanoj velikoj školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole “Antun i Stjepan Radić” u Gunji. U prva tri dana smotre dvije komedije, jedna drama i monodrama. Sve je to bilo protkano pljeskom, smijehom i suzama zadovoljnih gledatelja. U jednakom ozračju nastavljene su sljedeće tri večeri. Satirično kazalište mladih Slavonski Brod izlazi na pozornicu s komedijom Hamlet u pikantnom umaku.

Gostovanja predstava FHKA u Vukovaru i Gospiću

Kazalište Talija Županja predstavilo se Gospićanima s predstavom „Tamo gdje tuga spava“ autora i redatelja Branka Puheka. Predstava nastala prema istinitoj priči o ljubavi, oholosti i tragičnoj propasti ugledne šokačke obitelji izvedena je 30. rujna 2014. u Pučkom otvorenom učilištu Gospić oduševivši gospićku publiku. Autor i redatelj predstave Branko Puhek nagrađen je na ovogodišnejm 33. susretu hrvatskih zavičajnih književnika Plaketom „Kalman Mesarić“ - najvišim priznanjem HSK-a za dramsko stvaralaštvo za tekst gustujuće predstave „Tamo gdje tuga spava“.

Gostovanje u Novskoj

U pet godina, koliko kontinuirano Grad Novska ima godišnju kazališnu sezonu, pored svih značajnijih kazališta kod nas, bile su rijetke prigode gledati predstave malih i nezavisnih kazališnih kuća. Predstava “Tamo gdje tuga spava”, Kazališta “Talija” iz Županje, primjer je da i takve male kuće mogu pružiti ostvarenja koja su prema izvedbi ravna onim profesionalnim. “Tamo gdje tuga spava”, koju su gledatelji mogli vidjeti, tipična je slavonska predstava, drama rađena po istinitom događaju, redatelja Branka Puheka, koji je i jedan od aktera, uvjerljivom glumom Rose Leutarević Argudin, Ksenije Vukorep i Ane Jemrić, izmamili su zadovoljstvo i suze publiku u dvorani.